diumenge, 7 d’octubre del 2007

Una preguntaaa

Com que per aquest Vaixell hi passa gent que sap tantes i tantes coses, jo voldria fer una pregunta per veure si algú me la pot respondreee. Tampoc és necessari que us hi mateu, eeeh!, un servidor pot viure perfectament sense la resposta, només faltaria, però la curiositat és la curiositat i jo la llanço al vent, més que res perquè els dubtes i jo mai no hem tingut una convivència massa pacífica. De tota manera, si ningú té la resposta, no us hi amoïneu, jo llanço no al vent sinó al mar el dubte i assumpte arregat, ja se'l menjaran els tauroooons, apaaaaaaaa!!!
No tingueu por, que serà una cosa breu, brevíssima, ja ho veureuuu. Engegooo: ¿Algú em pot explicar per què cordons el senyor president del govern de les Espanyes i la seva portantveu (aquella paia tan esprimatxada tota vestida de rosa, sabeu qui vull diiir?, sí home, aquella que sembla una sardina guarnida perquè la vagin a enterrar el Dijous Graaas...), deia que si sabeu per què romanços aquesta parella de fet tenen tanta i tanta por al fet que la gent parli, opini, digui, s'expressi, comuniqui, faci palesa la seva voluntat de seeeeeeer??? De ser d'aquí o de ser d'allà o de no ser d'enlloc, de voler viure enganxada a la pell de brau o enganxada al cel blau o sense estar enganxada a cap indret concret i tangible perquè totes les coles arriba un moment que caduqueeeen!!! D'on els ve, a aquell parell, la poooooooooooooooooor???
Jo tenia entès que la democràcia, que ve de "demos"="poble", i "cratos"="poder" (observi's, de passada, la meva brevetat en el discurs) consisteix, ni més ni menys, en escoltar el que el poble vol, pensa, aspira, necessita, opinaaa... I ara resulta que no, que al poble no se li poden fer determinades preguntes perquè Déu-nos-en-guard de les resposteeeeeeeeeeeeees!!!
¿Voleu dir que això no s'assembla més a allò que s'anomena dictadura, que ve de "dicta"="tu copia i calla!" i "dura"="paciència, nois, que em moriré quan voldré, mentrestant aneu fent mitja que la cosa va per llaaaaarg"???
Em vénen unes ganes d'empadronar-me a algun poblet del País Basc només per poder dir que SÍÍÍ quan el senyor Ibarretxe gosi preguntar-me qualsevol cosaaaaaaaa... Uiii, quines ganes que en tiiiiiiiiiiiiinc!!!

73 comentaris:

neus ha dit...

Lloooooooooooro jo vinc amb tuuuuuuuu!!! Tinc moltes ganes de dir Sí!!!!! a les preguntes del dr.Spock :P

Em sembla que passaran 100 anys i les españes encara estaran en període de transició... si és que s'ha començat mai del tot... aissssssss...

Per quan un passeig pel Cantàbric fins arribar-nos a la Contxaaaaaaaaaaaaa???? Ens compren unes txapeles, ens prenem uns bons txakolis i ens tornem euskalduuuuuuuuns?!?!?!?!

Un petonàs al bec Llorooooooo, artista, que ets un artistaaaaaaaa!!!!!!!

Musu handi baaaaaaaaat!!!!!!!!!

neus ha dit...

per cert... havies vist mai això, Lloro????
Coneixes a la Mafaldaaaaaaaaa? segur que síiiiiii... i si la invitem al vaixell???

el Lloro ha dit...

Hola, Elur, macaaaaaaaaaaaaaaa!!! Sí que la conec, la Mafalda, sí, i taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaant!!! De fet, em sembla que som parents llunyants per banda d'una lloreta que va ser la meva àvia però que, abans de ser la meva àvia, havia festejat amb el cosí de la neboda d'un lloro que tenia al seu despatx el cunyat de l'amo de l'empresa allà on treballa el pare de la Mafaldaaaaa!!! Em penso que anava aixíííí...

Senney ha dit...

Hola!
Ui, Lloro, jo no te la puc contestar la pregunta, però t'he de dir una cosa: com l'has clavat, a la Vicepresindenta! Igualeta, igualeta, ningú l'hauria descrit millor!

I el dibuixet aquest de la Mafalda m'ha agradat, que diu molt en molt poques paraules. De debò que és familia teva, Lloro? xD

Ah! I no estaria gens malament posar rumb a Euskadi, que és un lloc molt bonic.

Apa, petonets a tots, i al Lloro pessigolles a les plomes!

zel ha dit...

Hola, Lloro, vinc de ca l?isnel i m'he quedat amb ganes de visitar-te, i com que m'ha agradat taaaaaant el teu poooooooost, eeeeeeh, donc em quedo una estona a llegir, apa. Jo tampoc et puc contestar la pregunta però crec que nosaltres vivim ancorats a un passat i ells a un altre i mai mai ens deixaran escapar, l'esperit de conqueridor de les Amèriques encara perdura. Copets de bec, Lloro!

el Lloro ha dit...

Hola, Zeeeeeeeeeeeeeel!!!
Uiiii, que bééé, cada vegada som més geeeeeeeeeeent!!!
Grumeeeeeeeeeeeeet!!! Fes els honors, vaaa, que tu hi tens la mà trencadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Anònim ha dit...

Hola, Zel, benvingut/da al Vaixell. Acompanya'm, que te l'ensenyaré. Mira, això és la proa, tota plena de geranis i gessamins i hortènsies i ciclàmens... veus? Ara anem cap a la popa, ja veuràs, ja... Què? Ah, sí, és que a babord i a estribord hi tenim les plantes aromàtiques, que fan una olor... la sents, oi? Guaita, ja hem arribat a popa: aquí és on tenim els arbres, a sota d'aquest desmai s'hi està la mar de bé prenent la fresqueta, a les tardes. Veus els pollancres d'allà? Doncs des dels bancs que hi ha a sota, molts dies hem vist una barbaritat de dofins. Al Lloro li encanta banyar-se amb ells. Oi, LLoro?
Ara t'ensenyaré la cuina. Què et ve de gust? Ja has sopat?

el Lloro ha dit...

Capitààààààààààààààààà!!!
Com que tot el camp és un claaam, què tal si enfiléssim cap al País Baaaaaaaaaaaaaasc???
Podem anar-hi per l'Atlàntic, amunt, amunt, fins allà on Cristo va perdre les espardenyes i després girar a la dretaaa, o podem anar-hi per la Mediterrània i carregar el Vaixell al Cap de Creus i fer els Pirineus a peuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Què us en semblaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???

Anònim ha dit...

Em sembla de primera, Lloro. Però seguirem la ruta del Cristo aquell que has anomenat. Salparem demà, a trenc d'alba.

el Lloro ha dit...

Ho ha sentit tothooooooooooooooooooooooooooom???
SALPEM DEMÀ, A TRENC D'ALBA, CAP AL PAÍS BAAAAAAAAAAAAAAAASC!!!... Quan hi estarem, Capitààà???... NOU DIEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!! El Capità diu que s'ho vol agafar a poquet a poqueeeeeeeeeeeeeeeeeeeet!!!

Senney ha dit...

Siiiiiiii?
De debò que ens n'anem al Pais Baaasc? Que bééééé!!!
Que tal si ho celebrem? Una mica de mistela, per exemple? O... què beuen al Pais Basc?

Anònim ha dit...

ai Lloro, no t'hi escarrassis, jo t'ho contesto amb una paraula, el que els hem de dir a aquesta gent:
A CAGAR!!!!!!!!!!!!!!!

JoanAlbor ha dit...

Doncs estimat lloro jo t'ho diré perquè, perquè simplement tenen por de perdre vots eixa la primera i la segona i més fotuda de totes és que per a ells només hi ha una españa amb ñ i sanseacabó i si no vingueu demá a les blavencies on si toca ser monarquic ací en som el doble : alta distinció de la generalitat valenciana a senyoy Juan Carlos Bobón ... per si no hem van tindre prou en arrabassar aquesta terra i els seus furs damunt els premiem amb la més alta distinció ... a mi deixeu-me un lloquet al vaixell tant m'hi fa on anem però de veritat que per ací cada vegada et sents més alienigena en la teua terra ...

el pensador ha dit...

Estimat lloro —stop— assabentat d’imminent travessia cap el País Basc —stop— confirmo passatge en cabina de primera (si pot ser aquella de popa a tocar de la del capità) —stop— previst embarcar demà al matí, just mitja hora abans de llevar ancores —stop.

el Lloro ha dit...

Uuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiii, quanta collaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Vinga aquesta mistela, Senneyyyyyyy!!!
Joan, maco, Perejoan, maco també, Pensadooor (telegrama rebut, stop), voleu mistelaaaaaaaaaaaaa mentre esperem que es faci de diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???

neus ha dit...

Aiiiiiiiiiiiiii... que sempre faig tard!!!! vaig a veure si algun ocellot em porta fins a vosaltres i cap a Euskadi hi falta geeeeeeeeeeeeeeent!!!!!!!!!!!!

Giorgio Grappa ha dit...

Capità! Què dieu? Que mo'n'anem cap al País Basc? Oleeee! Per allà fan unes sardines a la brasa, unes sardines que semblen taurons, de tan grans com són! Visca, visca!

el Lloro ha dit...

Aquesta nit, FESTA GROSSA A COBERTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! El millor dels millors dels sopars(eeeh, Ciscoooooo!!!) i ball amb orquestraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Isneeeeeeeeeeeeeeeeeeel, posa't el vestit llarg, aquell que té 200 perles cosides per un servidooooooooooooooooooooor!!! Saps quin vull diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir???
VENT EN POPA I MAR BONANÇAAAAAA, ANIREM CAP A LLEVAAAAAAAAANT FINS A LA RATLLA DE FRANÇAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

el Lloro ha dit...

Vine aquí, Elur, vine, dóna'm la mààààààà!!!... Aixòòò... Gràcies, Albatros, bonic, sort en tenim de tuuuu, molt bé ho has fet, això de dur-nos l'Eluuuuuuuuuur!!!
Giorgiooooooooooooooo!!! Quina alegriaaaaaaaaaaaaaa!!! De debò que són tan grosses, les sardines d'Euskadiiiiiiiiiiiiiii??? Ostreeeeeeees, ja em ve saliveraaaaaa!!!

Giorgio Grappa ha dit...

Grosses, grosses, grosses! Em sembla que ja sent l'olor de les brases, amb el greix de les sardines que es desfà al damunt... mmmm....

Anònim ha dit...

I un FRANKFURT????? Algú en vol uuuuuuuuuuuun???? Es veu que tothom menja FRANKFUUUUUUUUUUUUUUURTS, aquests dies!!!!!!!!

el pensador ha dit...

Pot ser amb mostassa picant aquest frankfurt, isnel?

Giorgio Grappa ha dit...

Ciscoooooo! Que em pots preparar unes bratwurst per esmorzar? Amb una jarra de cervesa de monjos benedictins, si pot ser, d'aquelles d'un litre... Sí, amb una dotzeneta ja aniré bé; no, home, no, de jarres, no: de salsitxes!

el Lloro ha dit...

Capitààààààààààààà!!!
Vós sabeu per què tothom parla raru, raru, amb paraules que un servidor no entéééééééééén??? Sort que els dofins parlen el mateix llenguatge de sempreeeeeeeeeee!!! Mí-teeeeeeeee'ls!!! Hola, guapuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus!!!

Anònim ha dit...

Una nit de lluna plena
tramuntàrem la carena,
lentament, sense dir res...
Si la lluna feia el ple
també el féu la nostra pena.

(...)

Una esperança desfeta,
una recança infinita,
i una pàtria tan petita
que la somio completa.


Primera i darrera estrofa de les Corrandes d'exili, de Pere Quart, que avui tinc molt present, no em pregunteu per què. I m'he preguntat: on ho diràs, que avui tramuntaries carenes ben enllà, ben enllà...? I m'he contestat: doncs al vaixell, on el Lloro ha deixat anar una preguntaaaaa, que déunidó!!!

Bona nit a tothom, totdona i totocell, bona nit...

Anònim ha dit...

Bona nit, Isnel. Molts ens recordem de Pere Quart quan ens volen imposar banderes, oi?

el Lloro ha dit...

Jo avui, per la tele, n'ne vista una, de bandera, que duia pintat un aguilutxuuuuuuuuuuuu!!! I feia una pooooooooooooooooor!!!

Deric ha dit...

Molt por Lloro, i ara jo em pregunto: a aquells que han cremat una foto d'en Carod i Ibarretxe, que han cremat una senyera estelada i que mostraven símbols anticonstitucionals, també els cridaran a declarar a l'Audiència Nacional o a aquests no?
Per desgràcia ja m'imagino la resposta.

el Lloro ha dit...

No hi ha dreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet!!!
Oi, Deric, que no hi ha dreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet???
(Ui, que bé, el Deric ha passat per aquí, ui, que content que estiiiiiiiiiiiiiiiiic!!!)

Unknown ha dit...

Bon dia Lloroooo!!!!

Doncs mira jo estic ja pensant a demanar-me la nacionalitat irlandesa... i quedar-me a pasturar ovelles irlandeses perqui... realment em fa molta peneta tot el que esta passant a la terreta... aiiii

Pero be.. ja que estic aqui.. tinc ganes d'encomanar-vos una miqueta d'alegria! Que aquests dies en tinc de sobres!!

Xin-xin! Per tots nosaltres!!

Giorgio Grappa ha dit...

Cisco, sisplau! Fes-me un café ben carregat, carinyet, que tinc moltes reunions, i m'hi adormiré!
Ai, sí, que bo i que aromàtic...

Anònim ha dit...

Eiiiiiiiiii!!!!!!!!! Que hi ha algúúúúúúúúúú?????????? Ja som al País Baaaaaaaaaaasc????????

Senney ha dit...

Això sembla un vaixell fantasma...

el pensador ha dit...

Lloooooorooo on coll... t'has fotut? Es pot saber on coll... has entaforat el cava? Va! no et facis de pregar i porta una ampolla, que la destaparem a veure si s'anima el personal. Llooooroo? Llooooorooo? què em sents?

Giorgio Grappa ha dit...

Catxis la mar! El Lloro ha tancat amb clau i pany el celler i... espera, espera! Què és això que s'escolta dins? Són ronquits! El Lloro està roncant dins del celler! Lloroooooo! Desperta't i obri, homeeeee! No et quedes totes les botelles per a tuuuuuu! Llorooooo!

Anònim ha dit...

Tirem la porta del celler a terra, giorgio? Síííííí???? Va, ajuda'm, vinga! A la de una, a la de dues i a la de... Ostres, sí que és forta!!! Va, Pensador, tu també! Senney, un cop de mà ens vindria de perles. Tots a puunt??? Tornem-hi??????? Au, preparaaaaaaaaaaaaaaaats...

Senney ha dit...

Ui, ui, quin mal!
No, així no crec que ens en sortim. I si fem palanca? No hi ha res per aquí que ens pugui servir de palanca?

el pensador ha dit...

Vejam, pensem... Tenim un lloro tancat dins d'un celler. Fins aquí tots d'acord, oi? Bé. I del que es tracta és de fer-lo sortir, no? Bé, veig que amb això també hi estem tots d'acord. Doncs, fem servir aquell estri per obrir portes que té nom d'ocell. Algú té un rossinyol a mà? Potser el Cisco?

Senney ha dit...

Ehem... Ehem, ehem!
Mmm... Puc fer una pregunta? Sí?
Mmmm... Què és un rossinyol?
(Que ignorant que sóc... :-( )

Anònim ha dit...

Pregunta-ho a un lladregot, senney, que segur que t'ho dirà, jeje.
Què, pensador? Ja ve, aquest rossinyol? O qui sap si estarà a dins del celler, fent manetes amb el lloro... Jo, d'aquest (del Lloro, vull dir), ja m'ho crec tot.
Lloroooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Que nosaltres també volem cavaaaaaaaaaaaaaaa, que a Girona són les Fires i Festeeeeeeeeeeeeeees!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

A veure, provem-ho d'una altra manera: Lloroooooooooooooooo, que som a punt de fer la castanyada i tenim moooooooooolt, però que mOOOOOOOOOOOOOOlt de moscateeeeeeeeeeeeeell per tuuuuuuuuu!!!! Que suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurts?????

Anònim ha dit...

Mami, no sé per què crides tant. El lloro no vol sortir. snif. I amb qui compartiré ara aquest bibi de moscatell? snif snif.

JoanAlbor ha dit...

Açò no para ehhhhh!!!! com sempre quan vénen les fieres i les festes a Girona ho emboliqueu tot ... Isneeeeeeeel però que no veus l'olegueret amb el bibi de moscatell ..aixxxx olegueret bonic vine pern que el tiet joan t'ha portat rotlles d'anís , dus, dus que encara ets xicotet per al moscatell, què que ja te l'has acabat i en vols més ... aixxxxx estos catalans on teniu el senyyyyy oooonnnn? Vinga au anem a doanr-li els rotllets d'anis al lloro a vore si així ix ja d'una, apa au dona'm la maneta que el bibi estava massa ple aixxx que tinguem que vindre els valencians a posar seny per ací dalt això si que és cas :))))

Deric ha dit...

Ui! doncs ara li ha donat al lider pepero a venir a Barcelona a xerrar i dir les seves bestieses, que si l'ave s'enfonsa és culpa del ZP (ens oblidat del desastre de l'ave Lleida-Madrid?), que si el Prat serà privat, que si... millor no escoltar-lo!

Anònim ha dit...

Joan, sort de tu, eh, soooooooort!!! Ara que el Lloro no sé pas on és, aquest olegueret fa el que vol. Gràcies per buidar-li el bibi, home de seny!!! ;))))

Anònim ha dit...

Lloroooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!! He pujat als cavallituuuuuuuuuuuuuus!!! Saps què son uns cavallituuuuuuuuuuuus????????? Una cosa que gira i gira i gira i a sobre hi van motos i cotxes i porquets i cavalls i de tot, de tooooooooooot!!!! La mama pujava amb mi i estava més contentaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Vine, vaaaaaaaaaaaaaa, que hi pujarem plegats!!!!

Anònim ha dit...

Dèric, els dels pepé haurien de menjar cues de pansa, de tant en tant, perquè sembla ben bé que les tinguin marginades de la seva dieta.

Deric ha dit...

Isnel, sí! Però les podriem arrebossar de laxant perquè tinguin unes bones cagarrines, no?

neus ha dit...

Lloooooooooro!!! encara no has sortit de la bodega???? homeeeeeee... ai perdó, oceeeeeeeeeell, vols dir que hi queda res, ja??? no t'ho has acabat tot?????? vols un xic de ratafia???
D'això... tu no deus pas saber perquè Girona rellisca tant en acabat d'una mica de xirimiri??? ai que ahir quasi em trenco el cap, quin fart de patinar!!!!!!!
un petóooooooooo!

isnel ha dit...

Només passava per dir bona nit...

isnel ha dit...

Passava per dir bon pont...

el pensador ha dit...

Heu sentit a parlar algun cop del vaixell fantasma? —en el bon sentit de la paraula, eh!, que consti. Jo sí. I no m’he cregut mai aquesta mena d’històries que només serveixen per fer venir por. No, no senyor, home!. A la fi, i per posar un exemple, no té res d’anormal que faci dies que el vaixell navegui, i en canvi no es vegi feinejar a cap membre de la tripulació. Bé, sí, reconec que molt normal tampoc ho és, però... segur que hi ha una raó d’aquelles que per tan simples fins i tot ens semblaran tontes. Vaja, n’estic del tot convençut. Perquè com totes les coses, de ben segur que aquesta també té una explicació. Oi que si, lloro? lloro, oi que si? lloroooooooo.....

isnel ha dit...

Passava per saludar el Pensador. Bona nit, Pensador...

Giorgio Grappa ha dit...

Bones festes a tothom, a totdon i a totllooooor!

isnel ha dit...

2008 desitjos per a tothom del vaixeeeeeeeeeeeeell!!!!!!

neus ha dit...

Els millors vents del 2008 per al vaixell!!!

Ramon Aladern ha dit...

M'hi apunto, als bons desitjos!!!
Petons a babor i a estribor!!!

Capità Tux ha dit...

Lloroooooo! On t'has amagaaaaaat? Que no vols vindre a jugaaaaaar? Vingaaaaaa! Que fa solet a coberta i no passaràs freeeed!

Deric ha dit...

passo per aquiiiiiiiiiií!!!

Capità Tux ha dit...

Dériiiiiiic! On s'han clavat toooooots? Que estan quèèèèèè? Trebaquaaaaaa? I això què ééééés?

isnel ha dit...

Bona nit a tothom, sssst......

namaga ha dit...

ep! diria que el vaixell s'ha quedat aturat, eiii! tothom està de pedra? què ha passat? quin malefici o quin Deu ho ha fet? Grumeeeet, Lloroooo...
s.o.s.

isnel ha dit...

Encara que amb una mica de retard, bona primavera a tothom!!! Potser haurem de posar flors de plàstic, aquest any, a coberta... si la cosa no s'arregla, però què hi farem! Segur seguríssim que un dia arribaran vents nous carregats de llavors esplèndides, segur... I aleshores el vaixell del Lloro i companyia tornarà a fer aquell goig d'abans. Ja veureu com sí!
Petons i abraçades a tothom, totdona i totocell i totdetot. Au.

JoanAlbor ha dit...

Vinc amb la pluja , però una pluja bona i amable, com cal... al nostre país la pluja de vegades sí sap caure i de tant en tant també els amics hem de deixar-nos caure perquè encara que sàpiguem que continuem per ací està bé deixar una abraçada i com diu l'Isnel una bufada perquè tornen els bons vents... us estime :) una abraçada

isnel ha dit...

Un petó.

Giorgio Grappa ha dit...

A veure: on redimonis s'ha amagat el Lloro? Eh? On està el Lloro? Perquè, jo no sé, vosaltres, el que tindreu a casa; però jo hi tinc un pingüí que el nota tant a faltar, que aquest matí me l'he trobat pintant-se les plomes de colors. Sí, sí, tal com sona: el Tux estava pintant-se les plomes de color vermell, taronja, groc i una cresta verda fosforito que feia por: TRES HORES l'he hagut de tindre en la banyera! I encara li ha quedat com un baf de colorins, una mena d'aura lloril, o llorenca, o llorosa o...

Torna! Lloro! Torna! O aquest pingüí em tornarà a mi carabassa...

namaga ha dit...

però que fa un pingüí en el vaixell?
eps! aquest glacó segueix sent meu Tux

Giorgio Grappa ha dit...

Hola, senyor Capità!
Hola, Acollida!
Hola, Grumet!
Hola, Lloro!

M'acabe de mudar a http://anotacionsalmarge.wordpress.com/: s'ha de notar que és estiu, no?

El Tux i jo us hi esperem! Si reapareixeu del vaixell fantasma, és clar...

isnel ha dit...

Bon estiu, Capità (i companyia)!

neus ha dit...

Lloooooooooooooorooooooooooooooooooo! ja ho saps que el tió t'ha cagat a cal Deriiiiiiiiiiiiiiiic??

Bon aaaaaaaaaaaaaany!!!!

el pensador ha dit...

Com passa el temps, oi?

isnel ha dit...

Bon estiu, Lloro del meu cor! I companyia!
;)

Silenci ha dit...

Veig que el vaixell s'ha tornat un vaixell fantasma, com les meves notes eren un silenci massa llarg.
Què tal, Lloro? Vols fer un parxís?